Гірняк контролюватиме чиновників Садового

Щоб не було відписок і затягування процесу. Спеціальна комісія у Львівській міській раді контролюватиме своєчасний розгляд питань, з якими звертаються мешканці

При звернені у Львівську міську раду з будь-якими питаннями, мешканці мають отримати відповідь не за півроку, рік чи три роки, а за 30 днів. Для контролю за цим процесом у Львівській міській раді створено спеціальну комісію. Її повна назва: «Тимчасова контрольна комісія Львівської міської ради з вивчення питань дотримання законності при розгляді документів та судовій практиці виконавчих органів міської ради». Очолив цю комісію депутат Львівської міської ради, координатор групи «Громадянська позиція» Володимир Гірняк.

В першу чергу створення такого органу “на руку” підприємцям, які звертаються в міську раду з майновими і земельними питаннями.

«У нас документи по землі, по майну розглядаються роками. Це я кажу без перебільшення, бо маю такий приклад. Хоча,   згідно з чинним законодавством, ми повинні в місячний термін дати людям відповідь. Тому я і зініціював створення контрольної комісії», - сказав Володимир Гірняк.

За його словами, підприємцеві у 30-ти денний термін мають відповісти: чи може він будуватись на земельній ділянці, чи ні. Якщо він отримає позитивну відповідь, тоді починає будуватись. У разі, якщо відмова, тоді вона має має бути обгрунтована . Окрім того, якщо підприємця не влаштовує відповідь, тоді він має право звернутись в суд і вимагати відшкодування збитків.

«Коли буде така практика, тоді чиновник сто разів подумає чи писати відписку», - підсумував Володимир Гірняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: