Примусове об'єднання громад неприйнятне, - нардеп

Народний депутат України Богдан Матківський зустрівся із сільськими, селищними головами району. В зустрічі також взяли участь голова районної ради Михайло Сікора, перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький, помічники народного депутата.

Основні теми, про які йшлося на зустрічі: децентралізація влади та об'єднання громад, необхідність змін у пенсійне законодавство стосовно осіб на виборних посадах в органах місцевого самоврядування, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ДРДА.

Народний депутат погодився з пропозиціями війтів та наголосив, що примусове об'єднання громад неприйнятне.

На запитання про внутріфракційну дисципліну під час прийняття тих чи інших законів він відповів, що голосує так, як вважає за доцільне і за те, що відповідає інтересам його виборців. Порушенням дисципліни це не вважає, оскільки є самовисуванцем.

Присутні ставили перед народним обранцем від Дрогобиччини завдання піднімати на рівні парламенту питання про необґрунтованість радикального зростання цін на енергоносії для населення та про суттєве зубожіння громадян. Адже ці фактори розхитують країну зсередини.

Йшлося під час зустрічі і про локальні питання регіону: будівництво сміттєпереробного заводу, подальшу доля великих промислових підприємств Дрогобиччини, допомогу сім'ям загиблих в АТО та сприяння в працевлаштуванні демобілізованих. Велася мова про необхідність прийняття змін до земельного законодавства в частині виділення земельних ділянок під ОСГ. Цю статтю, на думку місцевих голів, необхідно доповнити нормою “без права зміни цільового призначення”, інакше дерибан землі продовжиться.

Голова районної ради Михайло Сікора наголосив, що перед народним депутатом не треба ставити дрібних місцевих проблем, а говорити про те, що вирішується на законодавчому рівні.

Перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький зазначив, що у питанні децентралізації та об'єднання громад безперечно треба спиратися на досвід інших країн, але при цьому враховувати місцеві українські реалії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: