Сильні держави робляться важкою працею, - Садовий (відео)

Львів’яни відзначають 25-ту річницю відновлення української національної влади у Львові та підняття Національного синьо-жовтого прапора над вежею Ратуші. Розпочався захід молитвою за місто у церкві Преображення Господнього (вул. Краківська, 21). Опісля прапор перенесли на площу Ринок, де урочисто підняли над Ратушею та спільно виконали гімн України.

«Сьогодні ми відзначаємо 25-річний ювілей історичного підняття синьо-жовтого прапора над львівською Ратушею. 1990-й рік – ще існував Радянський союз, попереду ще був ГКЧП і спроби Горбачова змусити всіх підписати новий Союзний договір, а львів’яни вже чітко визначились зі своєю позицією – життя в майбутній незалежній Україні.

Ми мали багато надій і багато ілюзій в ті часи. Не всі надії збуваються, але більшості ілюзій ми точно позбулись. Ми вже ніколи не повіримо в те, що незалежність дарується просто так. Чи думали наші львів’яни в тому далекому 1990 році, що через 25 років від тієї події синьо-жовтими прапорами будуть вкриті десятки могил на Личаківському кладовищі у Львові, цвинтарях по всіх містах та селах України. Що за український прапор доведеться йти в бій. Багато з наших нових героїв тоді ще навіть не народились.

Ми вже ніколи не повіримо в те, що хтось нам збудує державу і буде захищати нас від ворогів. Ми тепер впевнені, що сильні держави робляться важкою працею, а не лише любов’ю до своєї країни. Ми подорослішали. Я дуже на це сподіваюсь», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: