Десятеро сільських голів склали повноваження у зв’язку з виходом на пенсію

З 2 березня, після ухвалення Верховною Радою Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення», на Львівщині почастішали випадки дострокового припинення повноважень сільських голів у зв’язку з виходом на пенсію, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ЛОДА.

За інформацією начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Федора Алєйнікова, за березень в області 10 сільських голів написали заяви про складання повноважень у зв’язку з виходом на пенсію.

«Усі заяви були задоволені сесіями відповідних сільських рад. Відтак, свої повноваження склали сільські голови з шести районів: із Турківського – троє, Самбірського і Стрийського - по двоє, Перемишлянського,  Пустомитівського і Сокальського районів – по одному», - розповів Федір Алєйніков.

Зазначимо, згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», у разі дострокового припинення повноважень сільського голови відповідні позачергові місцеві вибори призначаються Верховною Радою України не пізніше ніж у дев’яностоденний термін з дня дострокового припинення таких повноважень. Останній можливий день для призначення позачергових виборів сплине 19 квітня – за півроку до планованих чергових виборів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: