Колодій взяв участь у святкуваннях 100-річчя від дня народження Миколи Лемика

4 квітня голова Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь у заходах із нагоди 100-річчя від дня народження Миколи Лемика, які відбулися біля пам'ятника українському політичному діячеві у с. Солова Золочівського району, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Розпочалися вшанування молебнем Україну, опісля пройшло віче, присвячене 100-річчю від дня народження Миколи Лемика.

У межах святкувань також відбулося літературно-мистецьке свято, у якому взяли участь художні колективи Золочівщини.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій у своєму коментарі відзначив, що цей подвиг, який здійснив Микола Лемик, показав про єдність українського народу зі сходу та заходу України. „З історії ми знаємо, яких знущань відчув український народ під ярмом Радянського Союзу. Українські націоналісти в особі Миколи Лемика здійснили цей подвиг, щоб показати всьому світові, що витворяє сталінський режим на території України”, – сказав він.

Петро Колодій висловив переконання, якщо б цей приклад ліг в основу виховання наших дітей за 24 роки Незалежності, якщо б він був на сторінках підручників історії України учнів на сході, півночі і на півдні нашої держави, то ми б не мали тієї ситуації, яка сьогодні відбувається на сході України. „Адже українці є єдині, були і будуть”, ­– наголосив голова Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: