На Львівщині судді покривають корупцію всередині системи

Суддя районного суду на Львівщині розглянула справу про ДТП за участю свої о брата. Вища судова інстанція порушень у цьому не побачила...

Резонансна подія сталась па Львівщині 1 квітня – у День сміху: розслідування справи про причетність судді до корупції закінчилось закриттям справи за відсутністю в її діях складу корупційного правопорушення. Історію вивчав кореспондент Дивись. Інфо.

Як вдалось з'ясувати, у лютому цього року співробітниками СБУ виявлено факт вчинення суддею Бродівського районного суду Львівської області корупційного адміністративного правопорушення.

Суддя районного суду розглянула справу про адміністративне порушення за статтею 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння) відносно рідного брата та звільнила правопорушника від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

При цьому «служителька Феміди» у порушення норм ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції» не вжила заходів щодо врегулювання конфлікту інтересів, який виник у зв'язку з прийняттям нею вказаної справи до свого провадження та письмово і негайно не повідомила свого керівника про наявність цього конфлікту інтересів.

Простіше кажучи, суддя мала б взяти самовідвід.

Відтак, відносно судді працівниками СБУ, каже наше джерело, було складено протокол про корупційне правопорушення, передбачене статтею 172-7 КУпАП та скеровано відповідні матеріали до суду.

Справа потрапила до Львова й розглядалась Личаківським районним судом міста. Суддя Головатий Р.Я. неодноразово відкладав розгляд резонансної справи щодо своєї колеги.

Джерело Дивись. Інфо запевняє, що суддя за цей час неодноразово радився із Апеляційним судом Львівської області, боячись приймати будь-яке рішення. Це й не дивно, адже у Апеляційному суді також суддею працює його рідний брат Головатий В.Я., який, до слова, окрім здійснення суддівських повноважень, з 15 травня 2014 року до 27 лютого 2015 року був членом Вищої ради юстиції від всеукраїнської конференції працівників органів прокуратури. Другом цього судді джерела називають екс-генерального прокурора України Олега Махніцького, який, кажуть, саме з його подачі і став членом ВРЮ.

Відтак, символічно у День сміху, 1 квітня, корпоративна суддівська солідарність все-таки перемогла і суддя Головатий Р.Я. вирішив закрити справу за відсутністю в діях своєї колеги складу корупційного правопорушення.

Джерело Дивись. Інфо наголошує, що після Майдану, у цей час, коли наші хлопці гинуть на Сході, захищаючи територіальну цілісність України, на демократичній Львівщині і надалі діють корупційні схеми у судовій системі.

Важливо звернути увагу також на те, що ми стоїмо на порозі обрання нової Вищої ради юстиції, тож повинні звернути особливу увагу на діяльність тих суддів, які будуть подавались у ВРЮ.

Редакція Дивись. Інфо надіслала відповідні запити у правоохоронні органи й очікує реакції керівництва дотичних відомств.

Дивись. Інфо готове надати можливість висловитись усім зацікавленим сторонам.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: