Другокурсник Львівського ІБС – у «трійці» найсильніших студентів (фото)

Третє місце в змаганнях з стронгмену задля визначення найсильнішого студента міста Львова посів студент другого курсу спеціальності «Фінанси і кредит» Львівського інституту банківської справи УБС НБУ Олександр Сковронський, повідомили Дивись. Інфо у виші.

У спорті хлопець змалку – у початкових класах відвідував секції з карате. Не здобувши там вагомих перемог, вирішив пробувати себе в інших видах спорту. І тоді вперше взяв у руки гантелі. Це сталося під час навчання в 4-му класі СШ № 93, що на Сихові. Але і тут не надто захопився, хоча подекуди робив вправи для саморозвитку. Та посіяне в ті роки зерно, як виявилося, дало гарні пагони.

Коли навчався у 8-му класі, захопився баскеболом і почав активно ним змагатись. І нарешті спортивні заняття дали свої плоди – 2012 року здобув друге місце в змаганнях серед баскетбольних команд шкіл Сихівського району.

У 10-му класі пробував себе у важкій атлетиці, але травмував спину і змушений був покинути, тим паче розпочиналося ЗНО.

Серед вишів Львова обрав ЛІБС УБС НБУ. Свій вибір Сашко пояснив тим, що тато чув дуже багато позитивних відгуків про інститут, та й хлопцеві тут дуже сподобалось. А про фах економіста Олександр Сковронський мріяв давно. Тож обираючи між ЛІБСом і «Львівською політехнікою», куди хлопець проходив на державне замовлення, обрав перший – мрія таки мала ціну, хлопець здобуває фах на платній основі.

Після вдалого вступу в омріяний навчальний заклад і адаптації почав дізнаватись, а як же тут зі спортом? Чи вдасться застосувати свої спортивні навички? Тож уже через місяць навчання хлопець – гравець інститутської баскетбольної команди, потім – гандбольної. Паралельно займався в «Спорт-лайфі».

«Через півроку звичайної “качалки” мені захотілось чогось більшого. Вирішив повернутись до занять важкою атлетикою. Прийшов у спортивний клуб “Олімп”. Спочатку займався один раз на тиждень, далі все більше захоплювало», – розповів Сашко. Перший дорослий розряд з важкої атлетики, перше місце в області в ваговій категорії 105 кг – результати важкої праці та цілеспрямованості.

Стронгмен увійшов у життя спортсмена у 17-річному віці. У липні організація «Самопоміч» провела любительський турнір. Отримавши підтримку свого тренера – найсильнішої людини у світі, призера найпопулярніших силових змагань «Арнольд-класік» Володимира Рекші, спробував, не зважаючи що перша спроба виступити в цьому виді спорту була не надто вдала (сьоме місце з 20 учасників).

Олександ розповів, що змагання почались для нього з великої несподіванки – не увійшов до своєї вагової категорії (менше 90 кг), тому довелось виступати в «тяжах». «Ваги там кардинально інші, і готувався я не до них. Але йти додому, опустивши руки, я не збирався, тому вирішив попробувати», – поділився хлопець.

Серед запропонованих у змаганнях конкурсів Олександр подолав утримання двох валіз на час, хто довше, тримаючи по 110-кілограмовій валізі в кожній руці. Мотивований вдалим стартом, зрозумів, що може боротись за призові місця. Підняття залізної колоди вагою 100 кг над головою максимальну кількість разів за одну хвилину, піддалося хлопцеві ціною неймовірних зусиль, а 15-разова тяга залізної труби вагою 150 кг максимальну кількість разів за одну хвилину принесла перемогу – ІІ місце. Далі екстремали кантували покришки вагою 360 кг. Завдання перекинути цю тяженну махіну 5 разів, але не довше ніж за одну хвилину, хлопець виконав за 27 секунд.

Вправи з перенесення йоку вагою 270 кг на 20 метрів Сашко остерігався найбільше, оскільки ніколи не стикався з такою вагою. Але він здолав і це, і в підрахунках усіх вправ посів третє місце. Не завадило й те, що був найлегший у своїй ваговій категорії і змагався з дійсно дуже серйозними стронгменами.

«Не раз переконуюсь – що сильніша людина, то в неї більше серце. Та не люблю, коли твоєю добротою починають користуватись, сприймаючи її за слабкість. Спорт для мене це щось неймовірне, там я знайшов справжніх друзів», – ось такий він, Олександр Сковронський, – хлопець, який рве шаблони, спокійний і добрий, надзвичайно ерудований, студент, котрий попри добре навчання і старанне відвідування пар втілює свої мрії, розширюючи зону комфорту до неймовірних меж. Одне слово, Велика людина з Великим серцем!

3KH5Oqrh_GA q4rmMHs9KDI ykQy6JdfIgk

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: