Із обласного бюджету Львівщини вкрали 900 тисяч гривень

На Львівщині судитимуть керівника громадської організації, який завдав бюджету майже 900 тис грн шкоди. Про це сьогодні, 7 квітня, Дивись.Інфо повідомила прес-служба прокуратури Львівщини.

Прокуратура Львівської області направила до суду обвинувальний акт стосовно керівника громадської організації, який незаконно розтратив майже 900 тис. грн, виділених з обласного бюджету на здійснення робіт з підготовки до видання книги енциклопедичного характеру про місто Львів.

Дії посадовця кваліфіковано за ч.1 ст.210 (нецільове використання бюджетних коштів), ч.2 ст.367 (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки), ч.2 ст.191 ККУ (привласнення чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем).

Досудовим розслідуванням з’ясовано, що він здійснив нецільове використання цих коштів, оплату виконаних робіт проводив у завищених обсягах, а частину грошей привласнив.

На майно обвинуваченого накладено арешт, в межах провадження прокуратурою подано позов про стягнення завданої обласному бюджету шкоди.

Згідно з чинним законодавством, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років зі штрафом та позбавленням права обіймати певні посади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: