Переселенців зі Сходу та Криму хочуть забезпечити житлом за рахунок довгобудів

Львівська обласна державна адміністрація спільно з громадськими організаціями, які представляють переселенців з Криму та Сходу України, працюють над проектом забезпечення житлом тимчасово переміщених осіб.

Як зазначив начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів ЛОДА Володимир Лаврін, на розгляд представників громадських організацій подано перелік об'єктів незавершеного будівництва з високим ступенем будівельної готовності (понад 90%) для залучення коштів різних фондів Європейського Союзу з метою введення в експлуатацію житла і подальшого поселення внутрішньо переміщених осіб, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

"Львівщина – одна з найбільших областей України за кількістю об'єктів незавершеного будівництва. У нас близько 900 довгобудів, а це заморожені капіталовкладення. Ми визначили 12 таких об'єктів, де можна завершити будівельні та ремонтні роботи в короткі терміни, залучивши благодійні кошти наших європейських партнерів, з якими, до речі, переселенці досить тісно співпрацюють", - сказав Володимир Лаврін. - Згодом, коли мешканці східних областей і Криму зможуть повернутися до рідних домівок, таке житло можна буде використати в області як соціальне".

Окрім того, обласна влада розглядає Радехівський і Перемишлянський райони, як такі, де є можливість знайти будинки та земельні ділянки для ведення господарської діяльності.

"Переселенці готові взяти землю для сільськогосподарських робіт чи фермерства. Потрібно лише створити сприятливі економічні умови для ведення підприємницької діяльності, зокрема, для вирощування ягід, фруктів. Наприклад, кримські татари хотіли би показати свою харчову культуру. Шукаємо також варіанти щодо відновлення їхнього власного бізнесу", - розповів Володимир Лаврін.

Окрім цього, ЛОДА також розглядає можливість включати тимчасово переміщених осіб у Програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім", а також придбання та облаштування будинків для людей похилого віку та Дитячих будинків сімейного типу.

Нагадуємо, на Львівщині перебуває понад 10 тисяч офіційно зареєстрованих тимчасово переселених осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: