Постанова Ради про перелік міст Донбасу з особливим самоврядуванням вступила в силу

Постанова Верховної Ради про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, вступила в силу.

У середу вона була опублікована офіційною парламентською газетою"Голос України".

Згідно з документом, до окремих населених пунктів Донбасу тимчасово запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.

Також газета опублікувала перелік таких населених пунктів.

Клацніть для повного розміру

У постанові сказано, що вона прийнята з метою реалізації Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і Мінського "Комплексу заходів" від 12 лютого 2015 року, резолюції Ради Безпеки ООН від 17 лютого 2015 року № 2202, а також відповідно до закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу.

Як відомо, Рада прийняла закон про особливості самоврядування в окремих регіонах Донбасу 17 березня. Тоді ж Рада внесла зміни, згідно з якими закон вступить в силу лише після місцевих виборів, які пройдуть на Донбасі за українськими законами.

Крім того, депутати визнали ці території тимчасово окупованими. Як відомо, на окупованих територіях проводити вибори не можна.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: