У квітні шахтарям повністю виплатять зарплатні борги (відео)

До 20 квітня Міненерговугілля планує повністю погасити заборгованість із зарплати шахтарям ДП «Львівугілля». Про це сьогодні повідомив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Мартиненков, перебуваючи з робочим візитом на шахті «Межирічанська» Сокальського району.

За словами першого заступника міністра, ДП «Львіввугілля» сьогодні перевиконує план видобутку вугілля й подібні проблеми в подальшому виникати не повинні. «Львівсько-Волинський вугільний басейн відвантажує вугілля на Вуглегірську ТЕС через всю країну. І на сьогодні шахти активно працюють й перевиконують плани», - зазначив він.

Загалом на сьогодні шахтарям Львівщини заборгували 36 млн. грн. за лютий. Крім цього, ще 75 млн. грн. заробітної плати за березень їм повинні виплатити у квітні.

Ігор Мартиненков також розповів, що наступного тижня його відомство планує представити програму розвитку вугільної галузі України до кінця цього року та на 2016 рік.

«Завдання країни – мінімізувати імпорт і збільшити власне добування вугілля, а також нафти та газу. Основний акцент буде зроблено на боротьбі за собівартість. А це, у свою чергу, безпека, розвиток технологій та механізація забоїв», - резюмував заступник міністра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: