Лідери і аутсайдери: статистика районів Львівщини

Станом на 1 квітня у рейтингу соціально-економічного розвитку районів та міст обласного значення Львівської області перед ведуть чотири райони – Пустомитівський, Яворівський, Жовківський та Стрийський. Натомість аутсайдерами є Жидачівський, Дрогобицький та Турківський райони, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

Про це повідомив директор департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської обласної державної адміністрації Василь Лозинський.

За його словами, щомісячна оцінка наразі складається із 14 показників. Із цього числа три є абсолютно новими порівняно з минулим місяцем, – це гаряча лінія, співвідношення зареєстрованих та знятих із реєстрації підприємців та середня заробітна плата.

"Згідно з побажаннями районів, ми також змінили розрахунок двох показників – акцизний податок поки що розраховуємо на одиницю населення, а заборгованість зі заробітної плати – у грошових одиницях, а не у відсотках, щоби краще відслідковувати динаміку, незалежну від наявної у районі чи місті заборгованості", - розповів Василь Лозинський.

Лідером залишається Пустомитівський район, який входить до першої п’ятірки районів за 10-ма показниками із 14-ти. В основному це бюджетні та податкові індикатори.

Василь Лозинський також зазначив, що рейтинг міст обласного значення прогнозовано очолює Львів, останні місця посіли Борислав та Дрогобич.

"Із найбільших зрушень у рейтинговій оцінці треба виокремити друге місце Червонограда, який ще місяць тому був останнім. Виплачено борги зі зарплати, місто найкраще виконує бюджет, збирає більше за інші міста акцизу на одиницю населення та має найвищу зарплату", - резюмував директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості ЛОДА.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: