Проект ЄС прямує до Львова із семінаром з державних закупівель

Проект ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС» (надалі – Проект ЄС) організовує у Львові триденний семінар у сфері державних закупівель. Це вже другий семінар Проекту, в рамках його регіональної програми навчання. Захід стартує 15 квітня, повідомили Дивись. Інфо організатори.

Програму було розпочато аналогічним семінаром у Вінниці 11 – 13 березня, а вже впродовж 2015 року вона охопить усі регіони України.

Крім Львова та Вінниці, семінари в рамках програми пройдуть ще у трьох містах, що разом представлятимуть усі регіони країни. А саме: у Дніпропетровську – з охопленням Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, у Миколаєві – з охопленням Кіровоградської, Миколаївської, Херсонської, Одеської та Черкаської областей, та в Києві – з охопленням Київської, Чернігівської, Полтавської та Сумської областей.

Під час кожного триденного семінару експерти Проекту (Олександр Шатковський та Стін Бруун-Нільсен), представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ), а також громадських організацій, розкажуть про новації в українській системі державних закупівель, її моніторинг в Україні та європейський досвід регулювання закупівель, рамкові угоди та електронні закупівлі як нові інструменти державних закупівель, вплив імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на систему державних закупівель, роль громадських організацій та суспільства у системі державних закупівель та інші аспекти.

«Реформування сфери держзакупівель, відповідно до стандартів ЄС, є однією із вимог Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Закон України «Про здійснення державних закупівель», що був прийнятий у квітні минулого року, передбачає нові положення і тому вимагає тлумачення його норм. Для підвищення рівня обізнаності та розуміння представниками місцевих контролюючих органів, спеціалістами з закупівель та громадськими активістами сучасних аспектів державних закупівель та імплементації стандартів ЄС, ми розробили регіональну навчальну програму. Така освітня діяльність сприятиме більш ефективній роботі у сфері державних закупівель на регіональному і місцевому рівнях», – зазначають організатори семінару.

Довідка

Проект (http://eupublicprocurement.org.ua/) фінансує Європейський Союз та реалізує консорціум, на чолі з провідною міжнародною компанією Crown Agents Ltd. Його діяльність охоплює як реформу системи державних закупівель, так і підтримку розвитку системи державної допомоги в Україні. Відповідно, Проект спрямований на сприяння розвитку міцної та послідовної системи управління державними фінансами, шляхом створення всеосяжної та прозорої нормативно-правової бази державних закупівель, ефективної інституційної інфраструктури державних закупівель, системи відповідальної та чесної державної влади щодо державних закупівель, а також розвитку системи державної допомоги в Україні. Основними бенефіціарами Проекту є Міністерство економічного розвитку та торгівлі (МЕРТ) і Антимонопольний комітет України (АМКУ). Проект триватиме до листопада 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: