Талановиті діти зі Сходу України та Криму дадуть концерт у Львівській філармонії

14 квітня о 19.00 год. у Львівській обласній філармонії (Концертний зал ім. С.Людкевича, вул. Чайковського, 7) пройде концерт класичної музики для підтримки дітей вимушених переселенців. Участь у концерті візьмуть талановиті діти-музиканти зі Сходу України та АР Крим, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Дитяча музична творчість є одним із найскладніших та найтриваліших процесів становлення особистості. Тому після перемог в конкурсах дуже важливо спостерігати та допомагати дітям просуватись по їхньому творчому шляху. Тим більше зараз, коли в країні йде війна і про них нібито забули. А діти-переселенці взагалі повинні починати все наново: нові помешкання, нові школи, нові умови», - розповіли організатори.

В концерті візьмуть участь: Анна і Софія Кисляк, Ліза Зубенко, Валерія Курильчук, Христина Михайличенко, Євген Моторенко.

Опікується талановитими дітьми заслужена артистка України Богдана Півненко. Заради них була створена і громадська організація «Responsible future» («Відповідальне Майбутнє»).

«Відповідальне майбутнє» ставить за мету згуртувати однодумців для підтримки проекту, які продемонструють свою соціальну відповідальність та готовність допомагати талановитим дітям та підліткам України, адже підтримка талановитих дітей сьогодні є надзвичайно актуальною, дітям важливо відчути, що їхні зусилля, виснажлива праця, натхнення, мистецький пошук оцінені глядачами та професійними музикантами.

Сьогодні важливо, щоб музикант не лише змагався на сцені у відкритому конкурсі й був поцінований, а й міг свою майстерність дарувати людям. Саме тому такий концерт може зіграти особливу роль у визначенні мистецького покликання, сприяти тому, щоб дитина обрала для себе у майбутньому шлях професійного музиканта, і можливо, вписала власну, яскраву сторінку в розвиток українського класичного академічного мистецтва. Варто зазначити, що 4 травня у Парижі у Salle Cortot Микита Бурзаніца (Донецьк) та Христина Михайліченко (Сімферополь) матимуть за честь грати на одній сцені із видатним піаністом сучасності українського походження Дмитром Суховієнком», - додають організатори.

koncert filarmonya

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: