«Львівобленерго» знеструмило об’єкти водопостачання міста

Сьогодні ПАТ «Львівобленерго» розпочало знеструмлення об’єктів водопостачання міста через борги. Без електрики опинилася 2 головні насосні станції міста, внаслідок чого повністю припинено водопостачання до споживачів Франківського району, Залізничного району, частину Сихівського (Новий Львів) району, мікрорайону Левандівка, обмеженого вулицями Широка, Сяйво, Рудненська, водопостачання центральної частини Львова та вул. Привокзальної і прилеглих до неї вулиць проводитися з пониженим тиском, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ЛМР.

«Ситуація надзвичайно складна, оскільки у Львівобленерго не повідомили нам, які саме об’єкти вони планують знеструмити. Відтак, ми не мали змоги попередити мешканців заздалегідь про припинення водопостачання. Окрім цього, ми не можемо спрогнозувати скільки часу триватиме знеструмлення. Наразі організовуємо підвезення води водовозками», - розповіли у ЛМКП «Львівводоканал».

Водовозки курсуватимуть за маршрутами:

  1. вул. Пулюя – Наукова
  2. вул. Стрийська (від вул.Хуторівка до автовокзалу)
  3. вул. Сахарова – вул. Коновальця
  4. вул. Каховська – Ряшівська – Патона – Виговського

Напружена ситуація щодо розрахунків «Львівводоканалу» з «Львівобленерго» зумовлена постійним зростанням вартості енергоносіїв. Зокрема від липня 2014-го до березня 2015-го тарифи зросли на 28%.

«Наші щомісячні нарахування за електроенергію збільшилися на 3 мільйони гривень. Однак, ми не маємо звідки взяти ці кошти, оскільки Нацкомісія упродовж минулого року наші тарифи не переглядала. Саме тому утворилася заборгованість. Окрім цього, ми також маємо великих боржників, зокрема більше 5 мільйонів гривень нам заборгували водоканали міст Винники, Городка, військові частини міста, інші бюджетні установи. Відтак, зараз ми шукаємо компромісне рішення з енергетиками», – зазначив директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: