На Львівщині запрацювало Крехівське газове родовище (фоторепортаж, відео)

У с.Облазниця в Жидачівському районі Львівської області урочисто відкрили Крехівське родовище природного газу. Про це сьогодні, 15 квітня, з місця події повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Розвідка цього родовища розпочалася торік у серпні. Наразі тут вже пробурили три свердловини, але цього року планують ще дві. У родовище інвестували 50 млн грн.

Як розповів представник групи інвесторів ТОВ «Західнадрасервіс» Степан Козицький, попередні оціночні запаси цих трьох свердловин 150 млн куб. м газу.

Він також зауважив, що за своїми масштабами це родовище є меншим від середнього. «Але це лишень перший етап розвідки, адже пробурили тільки три свердловини, а, щоби розвідати запаси, треба 10-20», – пояснив він.

За його словами, газ буде йти по магістральному газопроводі. «Продаватимемо його промисловим споживачам на основі прямих контрактів», – зазначив Степан Козицький.

Своєю чергою геолог Володимир Іванишин запевнив, що газ у цьому родовищі є недорогим, оскільки залягає на невеликих глибинах: чим він глибше, тим дорожчою є вартість буріння свердловини.

За словами геолога, розробка цього родовища здійснюватиметься не менше 10 років.

«Безумовно, поблизу нього є й інші, але потрібен інвестор, який буде готовий вкладати гроші в розвідку», – зауважив Володимир Іванишин.

Довідка

Крехівське родовище природного газу розташоване на території Жидачівського району Львівської області за 16 км на південь від м. Жидачів. У безпосередній близькості від родовища також експлуатують Тейсарівське, Любешівське і перше в Україні Дашавське газові родовища.

Пошуково-розвідувальні роботи здійснює ТОВ «Західнадрасервіс».

На площі пробурено три пошуково-розвідувальні свердловини (100, 101 та 102-Крехівські) завглибшки 360-500 м.

Під час випробування верхньої частини крейдових відкладів в експлуатаційній колоні у всіх трьох пробурених свердловинах отримано промислові припливи газу.

Із метою подачі газу споживачам ТОВ «Західнадрасервіс» протягом 2014-2015 рр. побудовано газопроводи від свердловин 100 і 102-Крехівські діаметром 76 мм і 108мм загальною довжиною 4,38 км.

Для очищення газу від вологи та механічних домішок ТОВ «Західнадрасервіс» побудувало газорозподільчу станцію.

На Жидачівщині почали розробку Крехівського газового родовища

На Жидачівщині почали розробку Крехівського газового родовища

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: