17 квітня – День боротьби з гемофілією

Станом на 1 квітня 2015 року у Львівській області на диспансерному обліку перебуває 215 дорослих і 45 дітей, хворих на спадкові коагулопатії (патологічний стан організму, зумовлений порушеннями згортання крові). Про це повідомили в департаменті охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації.

"Зі 45 дітей, які перебувають на обліку, 32 дитини хворіє на гемофілію А (з них важка форма у 22 пацієнтів), 4 дитини хворіють на гемофілію В (важка форма у    3-х пацієнтів), 9 – на хворобу Віллебранда. На Львівщині проводять профілактичне лікування дітей, хворих на важкі форми гемофілії до 12-річного віку фактором VIII (антигемофільний глобулін). Профілактичне лікування важкої форми гемофілії продемонструвало високу його ефективність", - розповіла головний позаштатний спеціаліст департаменту ОЗ Львівської ОДА з дитячої гематології Ірина Цимбалюк-Волошин.

Довідка

17 квітня оголошено "Всесвітнім днем боротьби з гемофілією" за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я та Всесвітньої федерації гемофілії.

Метою створення і проведення "Всесвітнього дня гемофілії" є привернення уваги світової громадськості до проблем, з якими щодня стикаються хворі на гемофілію, підвищення їх обізнаності про це спадкове захворювання, пов’язане з порушенням процесу згортання крові.

Львівський осередок Всеукраїнської асоціації хворих на гемофілію, який очолює Андрій Висоцький, функціонує понад 10 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: