Учнів Львова запрошують опанувати техніку гравюри на лінолеумі

З 16 до 31 квітня, в рамках відзначення Дня міста Львова, у Музеї Леопольда Левицького пройде щорічний освітньо-виставковий проект «Львів – у списку спадщини ЮНЕСКО», повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

До участі в проекті запрошуються учні середніх загальноосвітніх і мистецьких шкіл. У рамках програми учасники зможуть на матеріалі творчості Леопольда Левицького ознайомитися з різними техніками графічного мистецтва, опанувати одну із них – лінорит (гравюру на лінолеумі) та навчитися засобами графічної мови передавати власне бачення краси архітектурного середовища древнього Львова.

Для того, щоб взяти участь, у своєму навчальному закладі учні/студенти під керівництвом вчителя/викладача попередньо створюють авторський рисунок із зображенням архітектурного пейзажу Львова (розмір рисунка – 10Х14 см).

Потім у Музеї Леопольда Левицького, під керівництвом майстра – львівського художника Андрія Майовця - учасники, на основі свого рисунку, вчитимуться робити ліногравюру – переносити рисунок на лінолеум, вирізати його спеціальними різцями та відбивати на папері з допомогою друкарського преса. Майстер-класи відбуватимуться за обов’язковим попереднім замовленням. Усі необхідні матеріали надає музей.

Вартість участі у проекті – 30 гривень з особи.

Кількість учасників у одній групі – до 15-ти осіб.

Тривалість заняття – 2 години.

Учні та педагоги отримають дипломи учасників проекту від Художньо-меморіального музею Леопольда Левицького.

У неділю, 3 травня, в Художньо-меморіальному музеї Леопольда Левицького відбудеться відкриття виставки, на якій будуть представлені роботи усіх учасників проекту. Виставка робіт триватиме з 3 травня до 1 червня.

Адреса: Музей Леопольда Левицького вул. Устияновича, 10/1. Контакти: тел.: 2610610; (099) 26 91 222; (067) 14 51 942, e-mail: [email protected], www.facebook.com/pages/Музей-Леопольда-Левицького

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: