Минулого року на Львівщині побільшало прибуткових агропідприємств

За результатами проведеного аналізу ефективності роботи великих та середніх сільськогосподарських підприємств Львівської області минулий рік 68% із них завершили із прибутками, 32% - зі збитками.  

Щоправда, кількість прибуткових підприємств на Львівщині збільшилася і, відповідно, поменшало збиткових, зазначив директор департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Осип Магур, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ЛОДА.

"За минулий рік ці підприємства реалізували сільськогосподарської продукції та надали послуг у сільському господарстві на суму 5,7 мільярда гривень. Сума одержаного прибутку від реалізації сільськогосподарської продукції, робіт і послуг становила 1,5 мільярда гривень", - розповів Осип Магур.

За словами керівника департаменту агропромислового розвитку, у цьому році через різке підвищення цін на матеріально-технічні ресурси (у 2-2,5 рази) зростатиме вартість витрат на виробництво сільськогосподарської продукції.

"Сьогодні ще важко спрогнозувати закупівельні ціни на продукцію рослинництва. А про тваринництво уже можна говорити. Зокрема, у першому кварталі, порівняно до початку року, зросли закупівельні ціни у середньому на м’ясо ВРХ – 38%, свиней – 12%, молоко від сільськогосподарських підприємств на 17%, від господарств населення на 12%, - повідомив Осип Магур. - За такого диспаритету цін вже можна стверджувати, що продукція тваринництва і надалі буде збитковою, а рівень збитковості зростатиме".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: