Церква закликає львів’ян не нести на Провідну неділю штучні квіти на могили

«Кошти, які витрачають на купівлю штучних квітів для померлих, краще віддати потребуючим», –  про це сьогодні, 17 квітня, на прес-конференції заявив референт Бюро української греко-католицької церкви з питань екології о. Микола Пришляк, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

За його словами, цей пластик не є ніякою богословською символікою, а лишень завдає шкоди довкіллю. «Коли людина приходить на цвинтар, то найважливішою там є молитва. Традиція приносити на кладовища вінки з’явилася ще за радянських часів – спершу вони були з ялини, сосни, а потім люди перейшли на пластик», – розповів о. Микола Пришляк.

Він зауважив, що штучні вінки та квіти під дією сонця, вітру, дощу дуже швидко втрачають свій естетичний вигляд і перетворюються в сміття.

«Ми пропонуємо висаджувати на могилах квіти, вони служать значно довше і не втрачають зовнішнього вигляду, коштують значно дешевше, адже вінки дорожчі...», – пояснив він. Тим, хто не може щоразу приїжджати і доглядати за живими квітами на могилах церква радить накривати гроби плитами.

«Незабаром буде Провідна неділя. Люди будуть на цвинтарі вшанувати пам’ять своїх близьких. Так вже виходить, що це вшанування полягає в найбільшій кількості штучних квітів та вінків. Ми думаємо, що це не зовсім правильно», – зазначив своєю чергою начальник управління екології та благоустрою ЛМР Андрій Галушка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: