В Івано-Франківську заборонили ПР, "Опозиційний блок" і КПУ

Івано-Франківська обласна рада заборонила Партію регіонів, "Опозиційний блок" та КПУ.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що сесія Івано-Франківської облради розглянула звернення обласного осередку "Правого сектора" про "заборону діяльності на території області будь-яких угрупувань та організацій проросійського спрямування".

Депутати підтримали рішення про заборону легалізації та діяльності "Партії регіонів", Комуністичної партії , "Опозиційного блоку" та Партії розвитку на території області.

"За" відповідне рішення проголосували 60 депутатів, 53 депутати були відсутніми.

Депутати також звернулися до управління юстиції з вимогою зняти з реєстрації територіальні осередки цих політичних сил. Це рішення має бути виконане до наступної сесії обласної ради.

Депутат обласної ради, заступник керівника управління юстиції Володимир Ковальчук назвав ці пропозиції "з політичної точки зору цікавими, гарними, але з юридичної – безграмотними".

На сесії Івано-Франківської обласної ради також розглянули звернення обласного осередку "Правого сектора" про необхідність заслухати на сесії інформацію про діяльність головного управління юстиції в області.

Керівник обласного "Правого сектора" Василь Абрамів на сесії назвав акцію "Чистий четвер", яка закінчилася "сміттєвою люстрацією" начальника головного територіального управління юстиції в області, "показовою" і пообіцяв більше не вдаватися до таких методів.

За словами Абраміва, "причиною такої акції стала бездіяльність теперішньої влади, всі говорять про зміни, всі говорять про очищення влади, а насправді нічого не міняється".

Депутати вирішили на наступній сесії обласної ради заслухати звіт головного управління юстиції в області.

В свою чергу "Опозиційний блок" заявив, що вимагає розпуску Івано-Франківської обласної ради, який "перевищив визначені Конституцією та законодавством повноваження".

"Оппозиционный блок", в свою очередь заявил, что требует роспуска  Ивано-Франковского областного совета, который "превысил определенные Конституцией и законодательством полномочия".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: