У Львові відзначатимуть 103-тю річницю Пласту

У суботу, 18 квітня, пластуни Львова розпочнуть щорічне святкування Дня Першої Пластової Присяги. Урочистості передбачають молебень, вимарш до центру міста,  вшанування видатних пластунів на Личаківському кладовищі, тематичний квест та благодійний концерт. Кожного року найголовніше пластове свято відвідують близько двох тисяч пластунів Львова, області та гостей з інших осередків, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ЛМР.

«На вихідних пластуни Львова та області святкуватимуть День Пластової Присяги - саме квітень 1912 року офіційно вважається початком функціонування Пласту у світі, коли перші пластові гуртки склали свою Пластову присягу у Львові. Розпочнеться святкування в суботу об 11:00  год. Літургією у Соборі Св. Юра, опісля відбудеться вимарш до проспекту Свободи. Основні ж урочистості пройдуть з 13:00 год. по 14:30 год біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

Цьогорічне гасло Дня Пластової Присяги - “1 ціль, 0 вагань, 3 кроки”. За час всієї пластової історії пластунів усіх поколінь об’єднує ця одна ціль і пластова присяга. До 103-ої річниці Пласту був також приурочений марафон, завданням якого для пластунів було пробігти 103 км до Дня Пласту.

День Пластової Присяги завжди був приводом вшанувати тих пластунів, котрі не зламали своїх присяг. Під час церемоніалів буде вручено Бронзового хреста сім’ї Віктора Гурняка - пластуна, що героїчно загинув в АТО. По завершенні церемоніалів пластуни відправляться на Личаківський цвинтар, де відбудеться покладання вінків іншим вірним присязі пластунам.

Новинка цьогорічного Дня Пластової Присяги - концерт музичних гуртів у клубі “Picasso”, що розпочнеться о 18:30 год. Усі кошти, виручені з продажу квитків, підуть на потреби Центрального військового шпиталю ЗОК.

День Пластової Присяги - важлива подія для кожного пластуна. Святкуючи цю знаменну дату, слід ще раз пригадати значення присяги для пластунів, переосмислити свої вчинки впродовж року та, звичайно, відзначити свято, як належить пластунам»,- розповіли організатори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: