Делегація з Ізраїлю відвідала Дрогобич (фото, відео)

18 квітня Дрогобич відвідала представницька делегація відомих у всьому світі туристичних агенцій Metroplus, Abrahamoff, Issta, Atlantis та засобів масової інформації Ізраїлю (i24news, Jerusalem, Passport). На подвір'ї найдавнішого храму Дрогобича — церкви Святого Юра їх зустріли секретар міської ради Тарас Метик, перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький, директор музею “Дрогобиччина” Алла Гладун. І хоч гості в силу своєї професійної діяльності побували в багатьох історичних місцях світу, та все ж вони були вражені від побаченого і практично засипали запитаннями наукового працівника музею “Дрогобиччина” Лева Скопа, який проводив їм змістовну екскурсію, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ДРДА.

 І хоч графік перебування делегації був досить обмежений в часі, та все ж організатори, а саме відділ забезпечення діяльності виконкому Дрогобицької міської ради (керівник Ірина Кушнір), відділ культури та туризму Дрогобицької РДА (головний спеціаліст Надія Козар) та координатор департаменту міжнародного співробітництва та туризму ЛОДА Наталя Табака, зуміли організувати змістовне знайомство з нашим містом.

 Делегація з Ізраїлю відвідала ДрогобичТак, гості побачили будинок, де проживав відомий художник та письменник Бруно Шульц, відвідали Палац Мистецтв, де науковий співробітник Львівського музею ім. Бориса Возницького Іван Дудич ознайомив їх з творчістю та трагізмом життя цього геніального митця. Доцент Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка, керівник Полоністичного центру Віра Меньок захоплююче розповіла гостям де і як займався Бруно Шульц своєю педагогічною діяльністю, адже в стінах цього університету він викладав графіку та трудове навчання, а розповідь про його останні хвилини життя на місці трагічної загибелі, була б цікавою і для кожного дрогобичанина. З великим інтересом учасники делегації слухали голову єврейської общини міста Дрогобича Йосипа Карпина та відомого журналіста Інтернет-газети “Майдан” Леоніда Гольберга, які в стінах хоральної синагоги розповіли про життя та роль єврейського населення Дрогобича. Зацікавлення наших гостей у співпраці було видно неозброєним оком, і надіємося, що нові міжнародні туристичні маршрути пройдуть і нашим містом, адже тут є на що подивитися.

 

Делегація з Ізраїлю відвідала Дрогобич

 

 

Делегація з Ізраїлю відвідала Дрогобич

 

 

Делегація з Ізраїлю відвідала Дрогобич

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: