«Львівтеплоенерго» попереджає: через борги у львів’ян можуть відбирати квартиру

Завтра до Львова прибуде Лілія Гриневич

Станом на сьогодні загальна заборгованість усіх споживачів ЛМКП «Львівтеплоенерго» становить 134 млн 215 тис. грн. Про це сьогодні, 20 квітня, на прсе-конференції розповіла начальник служби обліку і збуту теплової енергії ЛМКП «Львівтеплоенерго» Галина Пакулець, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

За її словами, левова частка заборгованості припадає на населення – 96,3 млн грн. Далі йдуть бюджетні установи – 26,2 млн грн, інші споживачі – 11,6 млн грн.

«Ситуація з боргами ставить під загрозу закупівлю природного газу. Тому, ми закликаємо всіх наших споживачів вчасно та в повному об’ємі розраховуватися за спожиту теплову енергію, щоби наше підприємство мало можливість придбати газ та виробляти гарячу воду для споживачів у літній період», – пояснила Галина Пакулець.

Своєю чергою начальник юридично-претензійного відділу ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олег Іващук наголосив на тому, що підприємство судитиметься з боржниками: «Всі мешканці, які мають борг більше 2 тис. грн (без врахування поточного місяця) потрапляють в групу ризику. Спершу боржнику приходить лист-попередження з вимогою сплатити необхідну суму протягом 10 днів. Якщо протягом цього терміну він не оплачує борг, приходить лист-претензія, де вказана повторна вимога погасити борг, а також попередження про те, якщо споживач цього не зробить, на нього подадуть заяву в суд».

Також Олег Іващук зауважив, що з липня боржників почнуть штрафувати: «Маємо відповідні рішення судів, де буде нараховуватися 3% річних інфляційних за недотримані кошти». І додав, що ці санкції будуть нараховуватися доти, поки не погасять борг.

Втім він пояснив, що «Львівтеплоенерго» розуміє, що нині в країні скурта, тому до боржників буде індивідуальний підхід: «Ми б просили, якщо у мешканців є певні об’єктивні обставини, через які вони не можуть вчасно сплатити борги, і вони не мають субсидій, звертатися до «Львівтеплоенерго» з відповідним листом, щоб ми могли якось розглянути це питання – чи розтермінувати цю заборгованість, чи вирішити його в інший спосіб».

Окрім цього Олег Іващук, наголосив на тому, що боржники навіть можуть позбутися квартири: «Якщо у мешканця є заборгованість більше в розмірі 10 мінімальних заробітних плат, то виконавча служба має можливість здійснювати стягнення на його квартиру, якщо там нема ніяких перешкод, і реалізувати помешкання з прилюдних торгів». За його словами, протягом 3 років було десять таких випадків, коли виконавча служба відбирала квартири через борги.

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: