Павло Шеремета про те, чому у Львові має подорожчати проїзд

У Львові немає фатальних проблем у сфері громадського транспорту, треба тільки покращувати його якість. Однак львів’яни мають усвідомити: якісний транспорт не може коштувати дешево. Таку думку в інтерв’ю Tvoemisto.tv висловив екс-міністр економічного розвитку і торгівлі, керівник Школи управління УКУ Павло Шеремета.

«Я знаю, що тут, у Львові, багато спеціалістів уже працювали над транспортною системою. Якщо чесно, буваючи у різних містах і країнах, я би не сказав, що Львів має великі проблеми у сфері громадського транспорту. Можливо, зараз говорить моя любов до Львова і я закриваю очі на деякі речі. Між іншим, я досить часто користуюся громадським транспортом. Я не бачу фатальної проблеми, яка, між іншим, у Львові була в кінці 80-х – на початку 90-х років. Я не хотів би, щоб ми до неї повернулися, відмовившись повністю від маршруток. Просто потрібно підвищувати якість. А для того, щоб це робити – будемо чесними – треба піднімати ціну», – зазначив він.

За словами Шеремети, квиток на проїзд в автобусі в Будапешті, до прикладу, коштує один євро, а це зараз 25-26 гривень.

«Є різниця між вартістю в 26 і 3 грн. Тобто ми хочемо рівень транспорту, як у Будапешті, але за 3 гривні. Я розумію логіку висловлювань про те, що там заробляють більше. Але ж не в 10 разів, можливо, втричі. Ми можемо залишитися з вартістю 3 гривні і користуватися тим, що є зараз. Але ми цього не хочемо, ми хочемо кращого», – підкреслив керівник Школи  управління УКУ.

Ситуацію потрібно розв’язувати із кількох сторін, підкреслив Шеремета.  По-перше, місто має і надалі залучати кошти, однак усвідомити, що ці гроші дасть не Київ. По-друге, потрібно пояснювати львів’янам: якщо ви хочете цивілізований європейський транспорт, він коштує трохи дорожче.  

«Я не обговорював це зі спеціалістами тут, у Львові. Але, до прикладу, у Будапешті є звичайні автобуси, а є автобуси експрес. Хоча вони й коштують однаково, проте автобуси експрес швидше їдуть, роблять менше зупинок тощо. Можливо, можна було би у Львові використати таку ідею і зробити такий вид транспорту, наприклад, дорожчим»,  – сказав він.

Павло Шеремета додав, що перший етап будь-якої реформи – посидіти і добре помізкувати, які ідеї можна втілити. Але головне – потрібно бути готовими до того, що ідеї коштують грошей.

- See more at: http://tvoemisto.tv/news/eksministr_ekonomiky_pro_te_chomu_yakisnyy_gromadskyy_transport_u_lvovi_ne_mozhe_buty_deshevym_69995.html#sthash.VrvP24DF.dpuf

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: