Терезія Яценюк розповіла львівським студентам про благодійний фонд (відео)


Сьогодні, 21 квітня, в стінах Львівської політехніки відбулась зустріч дискусійного клубу «Відкрий світ» за участю голови Наглядової ради Фонду «Відкрий Україну» Терезії Яценюк та фахівецем із ІТ-питань Ігорем Мальченюком. Про це повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Під час зустрічі перед студентами виступила голова наглядової ради фонду «Відкрий Україну» Терезія Яценюк, ознайомивши студентів Львівської Політехніки із діяльністю Фонду та розповіла про плани організації на цей рік.

За словами Терезії Яценюк, завдання фонду - піднесення міжнародного авторитету та популяризація України за кордоном і сприяння розвитку міжнародної співпраці з Україною та публічної дипломатії

«В Україні ми працюємо з молодою генерацією митців, науковців та громадських лідерів, які прагнуть втілювати в життя суспільні зміни у різних регіонах. Наша українська молодь має потужний потенціал і ми будемо намагатися його посилити. Також ми підтримуємо сучасні мистецькі ініціативи та представляємо їх українській та міжнародній громадськості, а саме сприяємо поширенню інформації про кращі зразки сучасного українського візуального мистецтва та літератури у європейському культурному просторі», — розповіла Терезія Яценюк.

Також студенти мали змогу вислухати фахівця із ІТ-питань Ігоря Мальченюка про інноваційний проект для міст «Smart City».

Базуючись на аналізі даних та кращих методиках, Ігор Мальченюк розповів про своє бачення розвитку міста та про практичні результати впровадження ІТ в побут містян.

«Smart Cities» – це практичний проект, результатом якого є ширше розуміння нової галузі «міські системи», яка використовує реальні дані, щоб допомогти містам покращити якість життя своїх мешканців. Новий підхід до функціонування міста «Smart Cities» вже застосовують по всьому світу, зокрема, в таких містах як Дублін, Лондон, Манчестер, Барселона, Ніцца, Нью-Йорк, Міннеаполіс, Чикаго, Сан-Франциско, Гуадаладжара, Ріо-де-Жанейро, Сантьяго, Пекін, Шанхай, Токіо, Крайстчерч, Таунсвіль і Перт. Ці міста розуміють, що за допомогою використання та аналізу реальних даних, вони можуть робити більше з меншими затратами, і покращувати різні аспекти функціонування міста, наприклад, управління дорожнім рухом, економічний розвиток, туризм, викиди в атмосферу, енергетика, обробка стічних вод, очищення води та оновлення інфраструктури», — розповів Ігор Мальченюк.

Детальніше дивіться у відео Дивись. Інфо

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: