24 квітня - всеукраїнський день боротьби з меланомою

З нагоди Всеукраїнського Дня боротьби з меланомою (24 квітня 2015 р.) та з метою ранньої діагностики і профілактики онкологічної патології раку шкіри, у Львівській області проводиться низка заходів щодо первинної та вторинної профілактики раку шкіри за підтримки МОЗ України та департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА. Зокрема:

  • надання безкоштовної консультативної допомоги щодо необхідності ранньої діагностики родимок (первинна профілактика);
  • проведення безкоштовного скринінгового обстеження осіб з наявністю новоутворів шкіри за допомогою спеціального сучасного обладнання - дерматоскопа (вторинна профілактика)

Меланома одне з найбільш небезпечних онкологічних захворювапнь. Кожного року у всьому світі лікарі діагностують близько 200 тис. нових випадків меланоми. Ця підступна хвороба стрімко поширюється і щорічно забирає до 37 тис. життів. Жертвами стають люди різного віку, але останнім часом - це переважно молодь 20-30 років.

Ініціаторами проведення заходу є Українська асоціація лікарів – дерматовенерологів та косметологів, Інститут дерматокосметології доктора Богомолець, громадська організація «Стоп меланома».

На Львівщині до проекту залучені дерматологічні заклади м. Львова та Львівської області, а також працівники кафедр сімейної медицини, дерматології, венерології ЛНМУ імені Данила Галицького.

Мета соціальної акції – привернути увагу людей до небезпеки тривалого перебування на сонці, а також проведення обстеження щодо раннього виявлення раку шкіри. Це має вирішальне значення для збільшення шансів перемогти хворобу.

Цього року фахівці Львівщини здійснять ряд заходів в рамках Всеукраїнського Дня меланоми протягом 15-30 квітня 2015 р., поінформують населення про необхідність ранньої діагностики родимок та безкоштовно проводитимуть скринінгове обстеження спеціальним сучасним обладнанням – дерматоскопом.

Всі бажаючі зможуть безкоштовно обстежитися у лікаря-дерматолога і отримати відповіді на свої запитання.

Проведення обстежень осіб з наявністю новоутворів шкіри буде проводитись 22—23 квітня на виставці ГалМЕД (Львівський палац мистецтв вул.Коперніка,17) з 12.00 до 15.00, 24 квітня впродовж дня у всіх спеціалізованих дерматологічних закладах м.Львова та Львівської області.

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: