Дружина президента Угорщини привезла гуманітарну допомогу (фото)

Угорщина надасть гуманітарну допомогу "Львівському обласному Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф". Про це йшлося у середу, 22 квітня, під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з Послом Доброї волі Мальтійської служби допомоги Угорщини, дружиною Президента Угорщини Анітою Герцег, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ЛОДА.

"Цей візит символізує солідарність угорського народу з українцями", - сказала дружина Президента Угорщини.

Аніта Герцег наголосила, що Угорщина підтримує та виконує санкції, що схвалив Євросоюз. Водночас вона висловила співчуття родинам, які втратили своїх близьких під час проведення АТО та зазначила, що її країна запрошує українських військових на лікування та реабілітацію до Угорщини.

Зі свого боку Олег Синютка наголосив, що для українців важливою є спільна позиція об'єднаної Європи щодо подій на Сході України.

"Ми завжди відчуваємо Вашу підтримку. Те, що Ви робите сьогодні заслуговує глибоких слів вдячності. І це дуже символічно, що Ви надаєте допомогу саме у галузі охорони здоров'я", - сказав Олег Синютка.

За нагоди керівник Львівщини запропонував організувати промотур для угорських журналістів.

"Це дасть змогу відкрити для туристів наш край та продемонстувати безпеку на Львівщині", - підсумував очільник Львівської ОДА.

У рамках візиту на Львівщину Аніта Герцег відвідала "Львівський обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", де вручила символічний сертифікат гуманітарної допомоги.

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримає низку медичних приладів, 28 882 коробок антигіпертензивних таблеток, а також спеціальний манекен і монітор. Загальна вартість гуманітарної допомоги складає понад 40 тисяч доларів США.

Окрім цього, Аніта Герцег поспілкувалася з колективом Центру, ознайомилася з результатами українсько-угорської співпраці та оглянула навчально-тренувальну базу.

DSC_4967 DSC_4977 DSC_4985 DSC_4989

Довідка

Загальна кількість бригад екстреної медичної допомоги КЗ ЛОР ЛОЦ ЕМД МК складає 108 бригад, у тому числі 23 лікарських і 85 фельдшерських.

За 2014-й рік здійснено 216 008 викликів. У середньому за добу у Львівській області бригади здійснюють 1 100-1 200 викликів.

Співпраця з медичною службою Угорського Мальтійського ордену розпочалася у 2013 році. Результатом було проведення циклу навчань угорськими колегами, які з числа українських лікарів підготували інструкторів з навчання навичкам базового рівня надання медичної допомоги та користування автоматичним зовнішнім дефібрилятором.

З 21 до 24 січня 2014 року за сприяння Угорської Мальтійської Служби Допомоги, працівники станції (55 осіб) проходили курси з "Основ реанімації (CPR/BLS) та користування зовнішнім дефібрилятором (AED)", за стандартами Європейської Ради Реанімації, після яких отримали сертифікат відповідного взірця. Також двоє працівників Станції пройшли курс навчання та отримали сертифікат "Інструктора основ реанімації (CPR/BLS) та користування зовнішнім дефібрилятором (AED)", програма KUM/10654/2013/ADM.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: