На Львівщині відбудеться гра про модель ООН

З нагоди 70-річчя входження України до складу Організації Об’єднаних Націй у Львові відбудеться Всеукраїнська молодіжна освітньо-рольова гра «Львівська модель ООН».

Захід відбудеться 1-3 травня 2015 року за підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації та представництва Організації Об`єднаних Націй в Україні.

Безпосередніми організаторами виступають ГО «Інститут Суспільних Ініціатив», Український католицький університет та ЛОО Спілки Української Молоді в Україні.

Заняття та лекції відбуватимуться в аудиторіях Українського Католицького Університету за адресою м. Львів, вул. Козельницька, 2-а.

Для участі у «Львівській Моделі ООН» прибудуть близько 100 учасників, серед яких учні старших класів, студенти, аспіранти та випускники вищих навчальних закладів.

Вже більше 50-ти років моделювання роботи ООН, яке проводиться в різних країнах, дає можливість молоді зі всього світу брати участь в глобальних проектах і переговорах шляхом імітацій конференцій Організації Об'єднаних Націй. Щорічно проходять сотні Моделей ООН у всьому світі. У 2009 року вперше було проведено й Глобальну Модель ООН, яка відбулася в м. Женева.

Суть такої освітньо-рольової гри полягає в імітуванні засідання різних органів системи ООН. Її учасники виступають в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури. Представляючи різні країни, вони беруть участь в обговоренні поточних питань, які стоять на порядку денному в ООН. У ході обговорення учасники дізнаються про проблеми в різних регіонах світу та мають можливість дискутувати щодо шляхів їх вирішення в рамках повноважень ООН.

У «Львівській моделі ООН» буде змодельовано діяльність трьох комітетів: Ради Безпеки ООН, Ради ООН з прав людини, Економічної та Соціальної Ради.

Модель ООН - це чудова нагода вдосконалити ораторські навики, отримати досвід справжніх дебатів, спробувати себе в ролі світових лідерів та краще зрозуміти як працює найбільша міжнародна організація.

З програмою заходу «Львівська моделі ООН» можна ознайомитися за таким посиланням: http://lvivmun.sii.org.ua/schedule/

Василь Шатрук, управління молоді та спорту ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: