У Львівській облраді передали обладнання для мобільної лабораторії з енергоаудиту (фото)

Сьогодні, 22 квітня, у Львівській обласній раді відбулась офіційна передача технічного обладнання від Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» для мобільної лабораторії з енергоаудиту, яку Львівщина отримала від Проекту в рамках Угоди про співпрацю, повідомила Дивись. Інфо прес-служба облради.

Координатор обласного ресурсного центру розвитку громад проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Ігор Назар представив присутнім обладнання для мобільної лабораторії, вартість якого на сьогодні становить понад 500 тис. грн.

Опісля за участю голови постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності обласної ради Ярослава Качмарика, керівників структурних підрозділів обласної ради та облдержадміністрації, а також представників ТзОВ «Еталон-Прибор» відбулись показові практичні навчання з проведення енергоаудиту. Участь у навчанні взяло 14 осіб, більшість із яких прослухали теоретичний курс у НУ «Львівська політехніка» та отримали свідоцтво за спеціалізацією енергоаудитор.

Як зазначив Ярослав Качмарик: «Окрему увагу в питанні енергозберження займає енергоаудит, який проводиться для оцінки енергоефективності використання теплової та електричної енергії на відповідному об’єкті, а також напрацювання рекомендацій економічно обґрунтованих заходів зі зниження витрат на енергозабезпеченні. Слід зазначити, що енергоаудит дозволяє зекономити від 10 до 30 % видатків за використання енергоресурсів. А органи влади зобов’язані вжити всіх управлінських заходів для скорочення споживання енергоресурсів, особливо для об'єктів бюджетної сфери».

Також Ярослав Качмарик нагадав, що сьогодні напрацьовується проект нової програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини на 2016-2020 роки, в якій одне із важливих місць займає енерогоаудит та мобільна лабораторія для його проведення.

111 112

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: