Мобілізація у Львівській області на сьогодні є головним пріоритетом, - Федик (відео)

Про це сьогодні на прес-конференції розповів прокурор Львівської області Роман Федик, повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

За словами Романа Федика, мобілізація в Львівській області є головним пріоритетом, адже наразі виникло близько 130 випадків ухилянь від військового зобов’язання.

«На сьогодні, коли на Сході нашої держави ведуться активні бойові дії, на особливому контролі прокуратури перебуває стан боротьби з фактами ухилення громадян від призову за мобілізацією»,- зазначив Роман Федик.

Зазначимо, що на Львівщині з часу першої хвилі мобілізації зареєстровано 133 кримінальні провадження за ухилення від призову, а також 9 - за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань.

Уже 7 обвинувальних актів скеровані до суду, по 3 з них винесено обвинувальні вироки.

Також залишається проблемною робота військово-лікарських комісій при здійсненні медичних оглядів осіб, які підлягають мобілізації, та визнання таких придатними до військової служби.

Додамо, що прокуратура області ініціювала перед Департаментом охорони здоров’я ЛОДА проведення перевірок з питань законності надання висновків військово-лікарських комісій щодо осіб, які ухиляються від призову та мобілізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: