Протест у Києві влаштував Ахметов, - гірники (відео)

Про це сьогодні, 24 квітня під час прес-конференції розповіли представники первинної організації Незалежної профспілки гірників України. Повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

За словами голови осередку ПО НПГУ Василя Гури, шахти № 9 ДП «Волиньвугілля», протест у Києві влаштував Ринат Ахметов і майже всі мітингувальники - це працівники ДТЕК.

«90% тих, хто зараз мітингує в Києві – це працівники компанії ДТЕК Ахметова, мітинги в Києві – робота ДТЕКу», - сказав Василь Гура.

Представник первинної організації НПГУ Сергій Демченко також обурюються, що Україна закуповує російське вугілля, а тим часом закриває шахти і знищує вугільну галузь Львівщини і Волині.

«Чому ми в Росії купуємо вугілля по 1800 грн? Якщо українське вугілля, то можна ДТЕК купувати його за 800 грн, якщо в Росії, то можна купувати і по 1800грн? Ми підтримуємо чужоземного виробника і  нищимо своє? Як зрозуміти, коли міністр твердить, що наше вугілля не має такої ринкової вартості, але чому вони тоді купують у Росії удвічі дорожче», - каже Демченко

Додамо, що шахтарі обурюються, що економічну проблему перетворили у політичний, та ще й звинувачують гірників, що вони грають на руку Кремля. Однак волинські гірники запевнили, що їхніх представників на мітингу в Києві немає.

«Ні, ми не беремо участі в цьому мітингу, ми тут», - додав Василь Гура.

Детальніше дивіться у відео Дивись. Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: