Школа-садочок у Самбірському районі отримала від ЄС 300 тис грн на енергозбереження

У школі-садочку села Луки Самбірського району Львівської області замінили старі дерев’яні вікна на нові та встановили нову котельню. Зробили це в рамках спільного проекту ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в партнерстві з місцевою владою. Про це сьогодні, 24 квітня, з місця події повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Як розповіла директор навчального закладу Ольга Возна, заміну вікон у школі завершили в 2013 році. «Роботи проводили в кілька етапів, тому вони тривали близько 9 місяців», – пояснила вона.

Також директор школи зазначила, що протягом останніх років були великі проблеми із котельнею. «Наш навчальний заклад збудований ще у 1961 році, стільки ж років було і котельні. Вона часто ламалася, текла, а в школі було постійно холодно», – зауважила Ольга Возна.

Завдяки проекту вкінці 2014 року школа-садочок отримала нову котельню. Затрачені на неї кошти мають окупитися вже за рік-два. Тільки протягом цієї зими закладу вдалось зекономити 18 тис. куб. газу.

Обидва проекти впроваджувалися на умовах співфінансування.

Так, на заміну вікон витратили понад 150 тис. грн. Із них 20 тис. грн дала громада, 59 тис. грн – Самбірська районна держадміністрація і районна рада, майже 64 тис. грн – ЄС і ПРОООН, 8 тис. грн – «Фонд братів Дубневичів».

Нова котельня для школи-садочка обійшлася у 304 тис. грн. Із них 34 тис. грн – внески громади, 40 тис. грн дала Самбірська райдержадміністрація і районна рада, внески ЄС і ПРОООН – понад 230 тис грн.

Довідка:

Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» працює в усіх областях України з 2008 року. Працює у таких сферах: енергозбереження, охорона здоров’я, забезпечення водою, вивезення сміття. Основна мета – сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив по всій Україні. Завдяки покращенню соціальної інфраструктури підвищився рівень життя 2,6 млн осіб у понад 2000 сіл.

Фінансується проект Європейським Союзом та співфінансується й впроваджується Програмою розвитку ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: