Блаженніший Святослав освятив у Дрогобичі пам’ятний знак героям Небесної сотні (фото)

25 квітня Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у співслужінні владики Ярослава /Приріза/, владики Григорія /Комара/, владики Володимира /Війтишина/, владики Кена /Новаківського/, владики Богдана /Дзюраха/, владики Бориса /Гудзяка/ освятив пам’ятник знак Героям Небесної сотні та Захисникам незалежності України, споруджений за пожертви дрогобичан на стіні Катедрального собору Пресвятої Трійці м. Дрогобича.

Блаженніший Святослав відслужив панахиду за загиблими воїнами і освятив пам’ятний знак Героям Небесної сотні та Захисникам незалежності України.

Звертаючись до духовенства й мирян, присутніх на цій події, Глава УГКЦ сказав: "Однією з прикмет нашого люблячого Бога є те, що Він є Богом, Котрий пам’ятає про людину - Своє улюблене сотворіння". Завдяки тому, що Бог пам’ятає про людину, вона живе. За словами Предстоятеля УГКЦ, про це особливо варто пам’ятати тоді, коли ми знаходимось в складній ситуації, або ж сумуємо, чи просимо Бога, щоб не забував про нас, а був з нами, рятував від смерті і дарував життя.

Найбільшим виявом Божої пам’яті про людину є таїнство воплочення, страждання і воскресіння Божого Сина. Пам’ятаючи про людину, яка переходить смерть, Бог Сам забажав Своєю власною смертю знищити смерть, а через Своє воскресіння - дарувати нам вічне життя.

Крім того, проповідник додав, що, "творячи людину на Свій образ і подобу, Господь дав їй здатність пам’ятати". На думку Блаженнішого, встановлення пам’ятного знаку на стіні Катедрального собору м. Дрогобича є важливим з огляду на його виховну роль: "Цей пам’ятний знак буде будити нашу пам’ять, щоб ми були собою, щоб наша Мати-Україна мала майбутнє".

Відтак владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, висловив подяку Блаженнішому Святославу і присутнім єпископам за спільну молитви та освячення пам’ятного знаку, який увіковічнить пам’ять Героїв Небесної Сотні та інших мучеників, які віддали своє життя за соборність і незалежність України.

В урочистостях взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Підлісний, перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький, секретар Дрогобицької міської ради Тарас Метик.

Після завершення богослужіння відбувся Вечір пам’яті Героїв України, в якому взяли участь церковні хори, музичні колективи та парафіяльна молодь.

 

Блаженніший Святослав освятив у Дрогобичі пам’ятний знак Героям Небесної сотні та Захисникам незалежності України

 

За матеріалами сайту http://www.sde.org.ua/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: