Після землетрусу у Непалі на зв'язок вийшли 28 українців, з 17 зв'язку поки немає

У Непалі після землетрусу встановлено контакт із 28 громадянами України, з 17-ма громадянами  зв'язку поки що немає.

Про це  повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.

"На гарячу лінію МЗС і посольства України в Індії постійно надходять дзвінки від рідних і друзів тих громадян, які на час трагедії перебували в Непалі. В результаті вжитих заходів встановлено контакт із 28 громадянами України, ще з 17 зв'язку поки що немає", - повідомив Перебийніс.

За його словами, до Непалу відряджено консула України в Індії, який має в координації з місцевими органами влади встановити місцезнаходження громадян України та організувати їх евакуацію.

Крім цього вітчизняний МЗС працює з усіма країнами, які також евакуюють своїх громадян, для координації взаємодії в цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моторошні кадри початку неймовірного землетрусу в Непалі (відео)

При цьому громадян України, кому може бути будь-що відомо про перебування українців у зоні лиха,  закликають невідкладно звертатися на гарячу лінії МЗС.

"Особливе прохання до туроператорів, які продавали тури на цей період в Непал, терміново зв'язатися з МЗС для надання контактних даних громадян України", - зазначив Перебийніс.

Раніше МЗС України закликав звертатися на "гарячу лінію" МЗС України або до Посольства України в Індії та повідомляти про місцеперебування чи втрату зв'язку.

Для громадян України відкрито гарячу лінію МЗС +38044 2381657, посольство України в Індії +918826297218, [email protected].

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: