Лікарі б’ють на сполох через алкоголізм та наркоманію в АТО

У бійців АТО та місцевих мешканців є серйозні проблеми із зловживанням алкоголю та наркотиків. Про це сьогодні, 27 квітня, у Львівському прес-клубі під час прес-конференції заявили медики, інформує з місця події кореспондент Дивись.Інфо.

«Ми все більше і більше стикаємося із наслідками подій, які відбуваються в АТО», – заявив лікар-психіатр Військово-медичного клінічного центру західного регіону, кандидат психологічних наук Василь Павлов. Він пояснив, що мовиться про психіатричні та психічні наслідки, а також алкоголізм і наркоманію в учасників АТО. «На жаль, ця проблема є дуже серйозною і день-у-день все більше актуальною», – констатував медик.

Своєю чергою академік, президент Всеукраїнської асоціації з проблем наркоманії та алкоголізму Борис Собєтов розповів, що під час війн всі використовують різні психостимулятори та наркотичні речовини.

«Не треба вірити нікому, що Перша та Друга світові війни проходили лишень на емоціях та героїзмі бійців однієї й іншої сторони…Так під час Першої світової війни використовували «окопний коктейль» – суміш спирту та кокаїну. Його приймання призводило до того, що люди могли витримувати екстремальне навантаження», – зауважив він.

І додав, що від проблем з наркотиками та алкоголем страждають не лише бійці з однієї та іншої сторони, а й місцеве населення.

«Чому в магазинах є оголошення про те, що військовим алкоголь не продають? Чому затримують контрабандний алкоголь, який везуть в АТО? Значить люди вживають алкоголь під час військових дій… Я бачив біля блок-постів груди використаних шприців після вживання наркотиків…», – зазначив Борис Собєтов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: