«Львівська пивоварня» святкує 300-річчя

У перші вихідні травня стародавнє місто Лева традиційно відзначає свій День народження. Але цьогоріч ця подія співпадає зі ще однією визначною для міста датою – славній Львівській пивоварні виповнюється 300 років! 3-го травня перше українське пиво ТМ «Львівське», що вариться у Львові з 1715 року, запрошує гостей та мешканців стародавнього міста долучитися до заходу «300 кРОКІВ свята» та здійснити неймовірну подорож у часі стародавніми вулицями – крізь віки до сьогодення.

Цього року стародавньому Львову виповнюється 758 років, і слід зазначити, що три останні сторіччя історія та культура цього дивовижного міста тісно пов’язана із пивоварінням. Адже саме тут у далекому 1715 році було засновано найдавніше з працюючих пивоварних підприємств України – відому Львівську пивоварню. Тут варили настільки добре пиво, що зовсім скоро про львівське почали складали легенди, а сам бурштиновий напій перетворився на одну з візитівок столиці Галичини.

3-го травня 2015 року з нагоди подвійного свята квартал у самому серці міста перетвориться на святковий майданчик, сповнений різноманітних цікавинок та розваг. Територія незвичного святкування буде обмежена двома вулицями – Староєврейською та Братів Рогатинців. Зазирнувши сюди, гості та мешканці міста зможуть здійснити незабутню подорож у різноманітні історичні епохи Львова, познайомитися з його славетними субкультурами та вписати свою сторінку в літопис міста-легенди.

Зазначимо, щоб пройти святковим розважально-історичним маршрутом пересічному гостю знадобиться зробити у середньому 300 кроків, кожен з яких стане маленькою віхою у спільній історії Львова та Львівської броварні. Наприклад, тут можна буде познайомитися з ченцями, які за легендою заснували стародавню Львівську пивоварню 300 років тому, або спробувати свої сили під час майстер-класу з батярських танців, а також відчути себе справжнім ремісником XVIII-XIX століття та власноруч виготовити собі сувенір на пам’ять про День міста 2015 року. До речі, одним з центральних елементів території святкування стане зона побажань, оформлена у вигляді дошки, де кожен зможе привітати улюблене місто зі святом та розповісти, за що саме його любить.

Олексій Олійнічук, директор Львівської пивоварні: «Львівське пиво за 300 років свого існування не тільки ввібрало в себе історію та легенди стародавнього міста Лева, але й перетворилося на один із символів Львова. Цього року бренд вже традиційно підтримує святкування Дня Львова та запрошує мешканців та гостей міста відзначити ще одну значущу подію – 300-річчя славної Львівської пивоварні. Разом зі «Львівським» ви зможете поринути в атмосферу 1715 року, познайомитися із самим Робертом Домсом, пожартувати з батяриками та зробити селфі на повітряній кулі. Приходьте та святкуйте разом зі «Львівським» – буде весело!»

Den Mista 300 kRokiv_

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: