На Львівщині карети швидкої обладнають GPS-пристроями

На Львівщині планують створити та ввести в експлуатацію мережу GPS-зв’язку в системі екстреної медичної допомоги. На закупівлю GPS-пристроїв та радіостанцій виділено 1 мільйон гривень, повідомила прес-служба ЛОДА.

"Створення такої мережі GPS-зв’язку допоможе значно скоротити час доїзду до хворого, - каже директор департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Богдан Чечотка. - На даний час комунальний заклад Львівської обласної ради "Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" завершує конкурсні торги та найближчим часом закупить вищезгадане обладнання".

Довідка

У 2009 році під час підготовки до фінальної частини ЄВРО-2012 у Львові та області, на базі КЗ ЛОР "Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" запровадили першу чергу відомчої корпоративної мережі конвенційного (цифрового) радіозв’язку (вперше в Україні використана в умовах швидкої медичної допомоги). Це забезпечило стабільний радіозв’язок між центральною диспетчерською Центру екстреної медичної допомоги із бригадами екстреної медичної допомоги в будь-якій точці Львівської області.

Система підтримує GPS-моніторинг рухомого автотранспорту, визначає місце розташування мобільних і переносних радіостанцій на базі NAVCTAR-GPS.

За 5 років експлуатації система радіозв’язку позитивно себе зарекомендувала. Особливо під час  координації дій із надання медичної допомоги під час проведення Чемпіонату Європи-2012.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: