На території “сокальського скотомогильника» зафіксували перевищення норми шкідливих сполук

Фахівці Державної екологічної інспекції у Львівській області досліджують проби води та ґрунту, відібрані на місці нещодавно виявленого скотомогильника на Сокальщині. За результатами аналізу води у місці захоронення решток тварин, зафіксовано перевищення гранично допустимих норм концентрацій низки шкідливих сполук. Зокрема, амонію – у понад 13 разів, фосфатів – у 10, поверхнево-активних речовин – у 7,8. Разом із тим, спеціалісти інспекції виявили й перевищення викидів шкідливих речовин в атмосферу, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Як розповів начальник екоінспекції Роман Дасюк, це лише перші результати лабораторних досліджень. "Перевірка триватиме 10 днів, на завершення якої ми матимемо комплексний аналіз ґрунту та води", - пояснив він.

За розрахунками фахівців, загальна площа несанкціонованого скотомогильника становить 4 900 м2, з яких 425 м2 – територія підприємств, що розташовані поруч.

Нагадаємо, що у рамках кримінального провадження розпочато позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ "Євро-Комерс" та ТзОВ "Галичпродукт", які в межах Бендюзького лісництва розробляють і переробляють м’ясо свійських тварин.

За словами Романа Дасюка, до прокуратури Сокальського району також скеровано подання про перевірку ще одного підприємства – ТзОВ "Інкомінвест", що теж здійснює комерційну діяльність на цій території.

Перших результатів і рішень з цього приводу варто очікувати 6 травня.

Довідка

Несанкціонований скотомогильник виявили минулого тижня у межах Бендюзького лісництва Радехівського лісомисливського господарства. Обстеження місця здійснили директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Олексій Балицький, начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Роман Дасюк, голова Сокальської РДА Львівської області Олег Кожушко, спеціалісти Державної екологічної інспекції у Львівській області, представники Сокальського райвідділу міліції та районної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: