Порошенка просять не передавати картини Альтамонте до костелу в Жовкві

Депутат Львівської облради від НРУ Андрій Корнат звернувся до Петра Порошенка та Арсенія Яценюка з проханням не допустити перенесення батальних полотен Альтамонте в костел Св. Лаврентія у Жовкві. Про це він заявив на засіданні сесії облради, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

Мовиться про унікальні картини XVII століття  - «Битва під Віднем», що нині експонується в Олеському замку, та «Битва під Парканами», яка зараз є в Золочівському замку.

«Моє звернення буде перш за все ґрунтуватися на рішеннях Бузької районної ради та районної організації НРУ, адресується президенту України Петру Порошенку, прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку щодо недопущення передачі картин Альтамонте в діючі культові споруди», ­- зазначив депутат.

За його словами, фракція НРУ також висловлює глибоку стурбованість намаганням окремих посадових осіб держави передати картини в собор Св. Лаврентія у місті Жовква.

Також Андрій Корнат розповів, що торік Бузька районна рада прийняла рішення про недопущення передачі цих картин у діючі культові споруди, оскільки ці безцінні історичні реліквії можуть попсуватися.

Окрім цього депутат облради зазначив, що під час засідання науково-реставраційної ради  зробили висновок, що експонування цих полотен у непристосованому приміщенні негативно позначиться на їхньому стані.

«Для їхнього збереження потрібний температурно-вологісний режим, який забезпечити в приміщенні костелу неможливо», - констатував Андрій Корнат.

І додав: «Вимагаємо не допустити передачі картин у діючі культові споруди. На фоні тих подій, які нині відбуваються в нашій країні, вчинення дій, які можуть призвести до знищення мистецьких цінностей, на нашу думку, є злочином проти держави».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: