Близько 500 хворих з Львівської області потребують замісної ниркової терапії (відео)

Про це сьогодні, 29 квітня, прокоментувала завідувач відділення хронічного гемодіалізу Львівської обласної клінічної лікарні Оксана Русин, повідомив кореспондент Дивись.Інфо

За її словами Оксани Русин, гемодіаліз - процедура складна, триває три-п’ять годин і повторювати її потрібно до трьох разів на тиждень. Можете собі уявити: хворій людині, незважаючи на самопочуття, відстань, стан доріг доводиться тричі на тиждень добиратися у Львів.

«Програмна терапія надається трьома видами - програмний гемодіаліз, перитонеального діалізу і трансплантація нирки. Сама процедура складна, триває три-п’ять годин, і повторювати її потрібно до трьох разів на тиждень. Можете собі уявити: хворій людині, незважаючи на самопочуття, відстань, стан доріг тощо доводиться тричі на тиждень добиратися у Львів. На сьогоднішній день, на обліку стоїть 231 людина, яка потребує програмний гемодіаліз і 102 пацієнти знаходяться на обліку з трансплантованою ниркою. Проблема полягає в тому, що є черга на лікування замісної терапії, адже на Львівській області близько 500 осіб потребуюють цієї процедури. Тож для вирішення цієї проблеми ми плануємо відкрити ще одне відділення хронічного гемодіалізу в м. Новояворівськ», - розповіла Оксана Русин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: