На Львівщині оптимізовують ліжкову мережу закладів охорони здоров’я

У Львівській області створюють необхідний баланс між кількістю ліжок різного профілю і забезпеченням населення області максимально якісною та доступною стаціонарною медичною допомогою. Адже питання оптимізації ліжкової мережі закладів охорони здоров’я та її ефективне використання – серед пріоритетів на 2015 рік. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Богдан Чечотка.

"Упродовж 1998-2015 років поетапно ліжковий фонд зменшили на 3 085 ліжок – це 12,3%. Кількість ліжок цілодобового використання зменшилася з 25 046 до 21 961ліжкомісця, - розповів Богдан Чечотка. - Проте, попри проведене скорочення ліжкового фонду, показник забезпеченості ліжками в області залишається одним із найвищих в Україні і становить 87,2 на 10 тисяч населення".

До слова, на Львівщині провели перший етап аудиту показників роботи ліжкового фонду закладів охорони здоров’я. Стурбованість, на думку Богдана Чечотки, викликає той факт, що в області майже третина медичних закладів, які мають стаціонарні відділення, є малопотужними і фактично виконують не медичну, а соціальну функцію. Проведення у таких лікарнях хірургічних операцій чи пологів не є виправданим з огляду на ризики ускладнень для пацієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: