У квітні за субсидіями вже звернулося понад 11 тисяч львівських родин

У квітні до районних відділів соціального захисту у Львові звернулося понад 11 тисяч родин щодо призначення субсидій. Про це сьогодні, 29 квітня, на прес-конференції повідомила начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат ЛМР Леся Дронь, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

За її словами, з них маже 7,5 тисяч заяв подані за новою спрощеною системою. Відтак у квітні кількість звернень за субсидіями майже у 3,5 рази більша, ніж у попередньому місяці.

Довідка:

З травня умови надання субсидій значно спрощені, а саме: подача лише двох документів – заяви та декларації; скорочена форма заяви та декларації (лише одна сторінка кожна); термін дії субсидії – 12 місяців; автоматичне продовження нарахування субсидій на наступний термін.

Управління соціального захисту нагадує, що у разі затвердження нових тарифів і цін на житлово-комунальні послуги, субсидії призначаються протягом трьох місяців з часу підвищення розміру платежів.

Якщо громадяни, зареєстровані у житловому приміщенні (будинку), з незалежних від них причин (відрядження, хвороба тощо), що підтверджується відповідними  документами, не змогли своєчасно звернутися за призначенням субсидій, в окремих випадках субсидій можуть призначатися з дня виникнення права, але не більше, ніж за три місяці до звернення за призначенням субсидії.

Таким чином, мешканці мають змогу звернутися із заявою про призначення субсидії навіть до кінця червня, щоб отримати її з квітня (з місяця підвищення тарифів на ЖКП) чи з травня. При цьому враховуватиметься право на призначення житлової субсидії для кожної сім’у кожному конкретному місяці (квітні, травні), з якого призначатиметься субсидія.

Сім’ям, які отримували житлову субсидію протягом опалювального періоду 2014/2015 року, субсидія на наступний період призначається на підставі раніше поданих документів.

Сім’ям, у яких не закінчився термін призначення субсидії, з підвищенням тарифів автоматично проведено перерахунок розміру чинної субсидії в межах терміну її призначення.

Для зручності мешканців правильно заповнені заяву про призначення житлової субсидії та декларацію до відділів соціального захисту можна надіслати поштою.

У відділах соціального захисту працюють телефонні гарячі лінії, зателефонувавши на які можна отримати інформацію щодо житлових субсидій, в тому числі й порядку заповнення бланків заяви  та декларації, а також записатись на прийом.

Прийом громадян у «Єдиних приймальнях» районних відділів соціального захисту проводиться: понеділок – з 13 до 19 год.; вівторок-четвер – з 8 до 19 год.; п’ятниця – з 9 до 14 год.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: