Ділянку на вулиці Під Голоском продадуть на аукціоні

Депутати хотіли віддати її безкоштовно

Депутати Львівської міської ради проголосували за ухвалу про затвердження проекту землеустрою щодо відведення та надання земельної ділянки на вул. Під Голоском, площею 0,0700 га, фізичній особі. Але ухвалу заветували і скерували на повторний розгляд, в результаті якого вето не було подолане. Тепер ділянку хочуть зреалізувати на конкурентних засадах, залучивши в такий спосіб гроші до бюджету міста Львова.

Про це сьогодні, 30 квітня, під час брифінгу розповів журналістам начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Сергій Коровайник, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

«У березні на сесії міськради була проголосована ухвала щодо надання цієї земельної ділянки Лужецькій Ю.В. для будівництва та обслуговування індивідуального житлового будинку», - зазначив Сергій Коровайник.

Власне, зауваження полягали в тому, що вказана ділянка – вільна від забудови та відноситься до земель, що не надані у власність або користування, і її можна було продати на аукціоні та залучити кошти до міського бюджету.

«Відповідно для забезпечення потреб розвитку міста, для забезпечення території, де місто може розвиватися, міський голова наклав вето на цю ухвалу, оскільки місто Львів й так обмежене земельними ресурсами і має проблеми з вільними територіями.  Втім, на попередній сесії депутати не змогли подолати вето, тому ця ділянка залишиться для потреб міста», - пояснив Сергій Коровайник.

За його словами, наразі фахівці опрацьовують цей район. «Швидше за все він буде зарезервований для реалізації земельних ділянок на конкурсній основі», ­- зауважив він. І додав, що ця територія перспективна для спорудження багатоквартирних житлових будинків.

«З метою забезпечення ефективного використання земельного фонду міста, залучення додаткових коштів до бюджету розвитку Львова для реалізації програм соціально-економічного та культурного розвитку, вважаю за доцільне реалізувати вказану земельну ділянку на конкурентних засадах», - цитує прес-служба ЛМР міського голову Андрія Садового.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: