Львів’яни передадуть тонну українських книг у Сєвєродонецьк

Наступного тижня в рамках проекту «Відкрий українське» до бібліотеки в Сєвєродонецьку передадуть понад тонну україномовних книг. Про це вчора, 29 квітня, під час брифінгу заявив куратор цього проекту Роман Брезіцький, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

«Ця література поїде у Сєвєродонецьк вже наступного тижня. Для відкриття україномовного відділення запросимо Геннадія Москаля», – розповів він.

Куратор проекту «Відкрий українське» розповів, що львів’яни дуже активно несли книги для східняків. «Дивує те, що деякі люди приходили в книгарню «Є» і спеціально купували книги для бібліотек Сходу», – розповів Роман Брезіцький.

Він також пояснив, що тут зібрали літературу широко спектру – і для дітей, і для дорослих. «Ми ставили акцент на літературі про Україну з нейтральним характером. Це не є література «з перцем» про Бандеру, націоналізм… Тобто, вона є, але в розумній кількості. Не хочемо насаджувати цю ідеологію, хочемо її пропонувати. Окрім цього, дуже багато дитячої літератури – 40-50%», – зазначив Роман Брезіцький.

За його словами, в рамках цього проекту на Сході в бібліотеках вже створили 6 україномовних відділень, у планах є ще два – у Старобільську та Лисичанську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: