На Львівщині близько 16 тис осіб обстежились на захворювання раку шкіри

Про це сьогодні, 30 квітня, під час прес-конференції розповіла Головний позаштатний спеціаліст з дерматології депатаменту охорони здоров'я ЛОДА Орися Сизон. Повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

За її словами, головною метою акції, яка проходила протягом 15-30 квітня 2015 року в рамках Всеукраїнського Дня меланоми, є привернення увагу людей до небезпеки тривалого перебування на сонці, а також проведення обстеження щодо раннього виявлення раку шкіри. Це має вирішальне значення для збільшення шансів перемогти хворобу.

«Впродовж останніх 5 років в Україні щороку проводиться Дні діагностики меланоми. Організаторами програми є Українська асоціація лікарів дерматологів і косметологів та інститут дерматології та косметології доктора Богомолець. В акції беруть участь як державні, так і приватні клініки. Під час днів меланоми бажаючі мали змогу безкоштовно отримати консультацію дерматолога і пройти дерматоскопію. У випадках необхідності пацієнти скеровувались у Львівський онкоцентр для обстеження та лікування Цього року під час акції онкоцентром оглянуто понад 500 громадян, у яких виявили меланому. Загалом під час акції дерматологами Львівщини було обстежено 16 470 осіб», - розповіла Орися Сизон.

Головний позаштатний спеціаліст з онкології департаменту охорони здоров’я Ігор Ковальчук також розповів, що за останні десятиліття спостерігається роздвоєння захворюваності на меланому шкіри кожні 10 років.

«Так, захворюваність у 80- ті роки минулого століття складала 2,5 випадків на 1000 тис. населення, то у 2010-х роках близько 7,2 випадках на 100 тис. населення. Щороку в Україні виявляється понад 3250 випадків меланоми шкіри, з них у Львівській області понад 150 випадків. За перші 3 місяці 20415 року вже виявлено 43 пацієнтів з меланомою шкіри. Загалом до року з моменту встановлення діагнозу меланоми у Львівській області гине майже кожний восьмий пацієнт", - зазначив Ігор Ковальчук.

Довідка:

Меланома – це одна з найбільш злоякісних пухлин шкіри в онклогії з досить швидким розвитком. Раннє виявлення підорілих пігментованих пухлин шкіри надає можливість вчасного хірургічного лікування з повним одужанням хворих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: