У Франції владиці Борису (Ґудзяку) вручать Орден Почесного Легіону

7-10 травня в Парижі та в містечку Санліс біля Парижа відбудуться традиційні святкування днів Анни Ярославни у Франції. У програмі відзначення – вручення Ордена Почесного Легіону владиці Борису (Ґудзяку) та урочиста Літургія в церкві Бориса і Гліба в Санлісі, яку очолить Блаженніший Святослав (Шевчук), повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

У святкуваннях візьмуть участь представники української діаспори та влади міста Санліс, запрошені дипломатичні представники, приїдуть також гості з України та Північної Америки. Особливим гостем святкувань стане глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук).

Розпочнуться урочистості 7 травня з вручення Ордену Кавалера Почесного Легіону владиці Борису (Ґудзяку) в Люксембурзькому палаці. Орден вручатиме Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі у присутності Блаженнішого Святослава (Шевчука), представників української спільноти та дипломатичних представництв.

8 травня українці Франції долучаться до днів пам’яті жертв Другої світової війні, а 9 травня відбудеться зустріч громади Паризької єпархії з Блаженнішим Святославом в кафедральному соборі Святого Володимира Великого.

Святкування в колишній резиденції французьких королів – містечку Санліс – відбудеться 10 травня та розпочнеться із покладення квітів до пам’ятника Анни Київської і пам’ятної дошки жертвам Голодомору. Продовжаться заходи урочистою Літургією в церкві Бориса і Гліба в Санлісі, яку очолить Блаженніший Святослав (Шевчук). Опісля відбудеться концерт хору катедри святого Володимира Великого, яким керуватиме всесвітньо відомий український диригент Кирило Карабиць, головний диригент симфонічного оркестру в Bournemouth (Великобританія), який у 2013 році був визнаний диригентом року британським Royal Philharmonic Society.

Також в Санлісі будуть представлені архітектурні проекти відновлення храму святих Бориса і Гліба та культурного центру Анни Ярославни (Laure Schneegans – Philippe de Podestad).

«Нам надзвичайно приємно, що цього року святкування збігаються з офіційною нагородою Французької держави Владики Бориса (Ґудзяка). Франція і Україна започаткували свою співпрацю 1000 років тому. Ще у ті часи відносини наших двох держав базувалися на спільних людських цінностях. Цей проект унікальний, бо духовність і культура переплітаються. Вони житимуть під одним дахом. Часто нас питаються: «Як так? Церква і Культурний Центр разом?». «Приходьте і подивіться», – кажемо ми», – розповідає співзасновниця Центру Анни Ярославни Вікторія Делленжер.

За словами Вікторії Делленжер, з часу заснування Культурного центру (рік тому), він вже став осередком культурного життя для української громади і для французів. Його завдання – показувати українських митців, українське кіно, українську моду, українську кухню, книжку, показувати те, що зацікавить французів.

«Недавно до нас завітав Святослав Вакарчук і побажав нашому проекту: «Нехай цей центр стоїть довго, радує українців своєю енергією і показує цілому світові, які ми круті!», - ділиться керівник Центру Анни Ярославни.

foto

Організаторами святкування днів Анни Ярославни в Франції є парафія святого Володимира Великого Української Греко-католицької Церкви та спільнота українців, які мешкають у Франції.

Контакти для медіа:

Франція: Вікторія Делленжер, [email protected], +330679565815.

Україна: Мар’яна Карапінка, [email protected], +380964511751

 

Програма святкувань

Четвер, 7 травня

18:00           церемонія вручення ордену Кавалера Почесного Легіону (Palais du Luxembourg - Restaurant des sénateurs - 15ter rue de Vaugirard - 75006 Paris)

Субота, 9 травня

9:30             Посвячення каплиці в Єпархіальному домі (27 avenue Foch, Vincennes)

18:00           Вечірня в катедрі святого Володимира

19:00           зустріч Блаженнішого Святослава з вірними в катедрі святого Володимира

Неділя, 10 травня – Senlis

8:00             від’їзд до Senlis

9:00             зустріч з мером м. Санліс Pascale Loiseleur

9:45             покладення квітів до пам’ятника Анни Київської і до пам’ятної дошки жертвам Голодомору (Place des Arènes)

11:00           Божественна Літургія в Cathédrale de Senlis. Очолює Блаженніший Святослав (Шевчук)

Співслужать:

  • Mgr Jacques Benoit-Gonnin, Єпарх de Beauvais, Noyon et Senlis
  • владика Гліб (Лончина), Єпарх Лондонський
  • владика Кен (Новіківський), Єпарх NewWestminster, Canada
  • владика Борис (Ґудзяк), Єпарх Паризький
  • владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський

Співає Хор Катедри Святого Володимира в Парижі.

Слово привітання Посла Франції в Україні Ален Ремі.

13:45           дружній pique-nique в трапезній Ліцею Saint-Vincent

15:30           конференція архітекторів (Церква святих Бориса та Гліба)

17:00           концерт хору Катедри Святого Володимира в Парижі під диригуванням Кирила Карабеця (головного диригента симфонічного оркестру в Bournemouth, UK). Церква святих Бориса та Гліба

18:00           Вечірня в Церкві святих Бориса та Гліба.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: