Львів’янок нагородили новоствореною відзнакою імені Олени Степанівни (відео)

Цього року в Львові запроваджено нову відзнаку для жінок, які самовідданою працею зробили значний внесок у розвиток освіти, науки, культури та громадської сфери Львова, а також з метою вшанування пам’яті видатної львів’янки – ученої та громадської і військової діячки Олени Степанів-Дашкевич (Олени Степанівни). Про це інформує кореспондент Дивись.Інфо.

Відзнаку імені Олени Степанівни було вручено Ользі Сидоренко -  за активну громадянську позицію, жертовність та сумлінну працю, просвітницьку діяльність у формуванні позитивного іміджу міста Львова, в Україні та за її межами та з нагоди Дня міста Львова.

Міжнародний гросмейстер, дворазова чемпіонка України, багаторазова призерка чемпіонатів світу, Європи та шахових олімпіад у командному заліку, неодноразова чемпіонка світу та Європи у всіх вікових категоріях серед дівчат Ганна Музичук отримала відзнаку за вагомий особистий внесок та видатні спортивні досягнення, що сприяли підвищенню престижу м. Львова та України на державному та міжнародному рівнях  та з нагоди Дня міста Львова.

Довідка

«Відзнака імені Олени Степанівни» - новостворена відзнака, яка вручається міським головою заслуженим жінкам громадянам України та громадянам інших держав за особливі заслуги перед містом у галузі розвитку науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров’я, економіки, за виховання дітей, визначну благодійницьку, волонтерську, гуманістичну і громадську діяльність та патріотизм.

Олена Степанівна (справжнє ім’я – Олена Степанів) (1892-1963) – видатна особистість української історії – географ, історик, викладач, учасник національно-визвольного руху, перша у світі жінка – офіцер армії (четар Української Галицької Армії), видатна львів’янка. Авторка низки наукових досліджень з історії Львова, історії архітектури Львова, економічної географії західноукраїнських земель. Відомий її путівник “Сучасний Львів” (виданий у 1943, 1956, 1992 рр.).

 

Усе свідоме життя видатної львів’янки пов’язане з участю у національно-визвольній боротьбі, формуванням національного інтелектуального простору, науковими пошуками та дослідженнями. Постать Олени Степанів є яскравим прикладом сильного характеру, патріотизму та національного духу, поєднує у собі риси нескореного борця за утвердження духовних пріоритетів розвитку свого народу, а також традицій родинного виховання. Це – приклад не лише вшанування героїчного минулого, але й зразок у продовженні національної справи в наступних поколіннях.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: