Садовий вперше вручить відзнаку для жінок

З метою вшанування пам’яті ученої та громадської і військової діячки Олени Степанів, у Львові до Дня міста виготовили нову відзнаку - «Відзнаку ім. Олени Степанівни». Сьогодні,  1 травня, під час урочистого засідання з нагоди Дня міста міський голова вручить цю відзнаку вперше, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Відзнака передбачена для жінок, які самовідданою працею зробили значний внесок у розвиток освіти, науки, культури та громадської сфери м. Львова. Виготовлено відзнаку за проектом художника Івана Турецького.

Олена Степанівна (справжнє ім’я – Олена Степанів) (1892-1963) – видатна особистість української історії – географ, історик, викладач, учасник національно-визвольного руху, перша у світі жінка – офіцер армії (четар Української Галицької Армії), видатна львів’янка. Авторка низки наукових досліджень з історії Львова, історії архітектури Львова, економічної географії західноукраїнських земель. Відомий її путівник «Сучасний Львів» (виданий у 1943, 1956, 1992 роках).

Усе свідоме життя видатної львів’янки пов’язане з участю у національно-визвольній боротьбі, формуванням національного інтелектуального простору, науковими пошуками та дослідженнями. Постать Олени Степанів є яскравим прикладом сильного характеру, патріотизму та національного духу, поєднує у собі риси нескореного борця за утвердження духовних пріоритетів розвитку свого народу, а також традицій родинного виховання. Це - приклад не лише вшанування героїчного минулого, але й зразок у продовженні національної справи в наступних поколіннях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: