Батенко: Степана Бандеру та Євгена Коновальця потрібно перепоховати на рідній землі

Таку думку висловив народний депутат України Тарас Батенко, коментуючи черговий акт вандалізму над могилою провідника ОУН Степана Бандери, повідомила Дивись Інфо прес-служба нардепа.

«На мюнхенському цвинтарі невідомі вкотре вчинили акт вандалізму над могилою провідника ОУН Степана Бандери, у день коли українці вшановували 100-річчя перемоги українських січових стрільців (УСС) над російськими військами. Уже впродовж багатьох місяців російські гради, буки, міни та бойовики нищать українську землю та її синів. Тепер, зло, виплекане карликом-президентом, знову вирішило познущатись над могилою Героя України Степана Бандери, як це відбулось напередодні святкування Україною дня її Незалежності та 6 лютого цього року. Українській громаді швидко вдалося відновити могилу і це була достойна відповідь ворогу української національної ідеї. Як виявилось, Путін має страх не тільки перед сьогоднішніми українськими Героями, які захищають Україну на Сході, але й ідеями Степана Бандери, який боровся за суверенну, демократичну, незалежну України.», - сказав парламентарій.

Також, Тарас Батенко наголосив на тому, що Степана Бандеру та Євгена Коновальця потрібно перепоховати на рідній землі, за яку вони віддали життя.

«Верховна Рада України визнала УПА, УНР та інші організації борцями за незалежність, засудила комуністичні та націонал-соціалістичні (нацистські) тоталітарні режими. Наступним кроком повинно бути перепоховання Степана Бандери та Євгена Коновальця на рідній землі, за яку вони віддали життя. На найближчому засіданні Верховної Ради України направлю депутатський запит до Президента України щодо даного питання. Слава Україні!»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: